Summarize

"Samo on i neke njegove fantomske ekipe nisu registrovale kako policija prebija građane koji mirno sede ili beže od suzavca kojim su zasuli čitave gradove. Samo on nije video snimke koje su emitovali nezavisni mediji i kojih su pune društvene mreže, a na kojima se jasno vidi iživljavanje neuniformisanih lica koja zajedno sa policijom obaraju na zemlju i privode građane", ocenila je Stevanović.

Ona je zaštitniku građana zamerila i što "nije čuo za novinare koji su napadnuti dok su pokušavali da informišu javnost o svemu što se dešava na našim ulicama".

"Takvim svojim ponašanjem Pašalić se svrstao na stranu onih koji maltretiraju građane i pokušavaju da mirne protestante predstave kao huligane", navela je funkcionerka SSP.

Dodala je da "umesto pokušaja da sakrije državni i paradržavni teror nad građanima Pašalić je u skladu sa Zakonom o zaštitniku građana imao obavezu da objektivno i nezavisno oceni da li je policija postupala u skladu sa zakonom i pravilima službe i da u skladu s tim povede postupke protiv onih koji su naredili brutalnu upotrebu sile".

"Umesto toga Pašalić se pridružio horskom odobravanju svega što je policija radila u kome Vučić, Brnabićka, Stefanović, Vulin i Vesić zajedno sa paradržavnim medijima odobravaju i ohrabruju policiju u prekomernoj upotrebi sile čime je sam sebe smenio sa mesta zastitnika građana", zaključila je ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Novi magazin. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.