Summarize

Si je na sastanku sa političkim savetnicima iz ekonomskih krugova koji su učestvovali na Trećem zasedanju 13. Svekineskog narodnog političkog konsultativnog saveta, rekao da tržište mora da igra odlučujuću ulogu u raspodeli resursa, a istovremeno vlada mora da bolje igra svoju ulogu, prenosi Međunarodni kineski radio.

"Primetili smo iz praksi reformi da ne smemo da se vratimo na put planske ekonomije. Potrudimo se da bolje kombinujemo ulogu tržišta i ulogu vlade," rekao je Si koji je i Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Kineski predsednik je istakao da, uprkos rastu protekcionizma u svetu, Kina insistira na multilateralizmu i demokratizaciji međunarodnih odnosa, da odlučno unapređuje ekonomsku globalizaciju ka pravcu otvaranja, inkluzivnosti, ravnoteže i saradnje od zajedničkih ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta RTS. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.