Summarize

- Napravljen je veliki iskorak u odnosima naše dve zemlje u vreme mandata mog prethodnika Aleksandra Vučića. Dobro je što se odnosi u regionu zasnivaju na ličnom prijateljstvu i mislim da je to dobar način saradnje između naših država - rekla je Brnabić nakon sastanka.

Kako kaže, sa Borisovim je pre svega razgovarala o energetskoj situaciji u Evropi i regionu, kao i pitanju srpske gasne interkonekcije sa Bugarskom.

- Naša gasna povezanost važna je za Srbiju i Bugrasku, kao i za ceo region, u smislu energetskog povezivanja, energetske sigurnosti, diversifikazije snabdevanja gasom i to su neki planovi koji su najvažniji u narednom periodu za energetiku Srbije - navela je Brnabić.

Auto-put Niš-Sofija

Bilo je reči i o transportnom povezivanju, rekla je premijerka, pre svega o autoputu Niš-Sofija, ali i o železničkim koridorima.

- Postoji veliko prijateljstvo između Bugarske i Srbije. Pričali smo i neizostavno oko bugarskog predsedavanja EU i podršci koju oni daju Srbiji i celom zapadnom Balkanu u pristupanju EU i generalno proširenju EU. Ja se nadam da će 2018. godina biti mnogo uspešnija u smislu evropskih integracija za ceo Zapadni Balkan - rekla je Brnabić.

Kako kaže, dobro je što je međunarodna konferencija "Jače regionalne integracije na Balkanu" na kojoj učestvuje "jedan od mnogih regionalnih skupova".

- Dobro je što sam ovde imala priliku da se vidim sa još nekim regionalnim liderima i da razgovaram oko našeg međusobnog povezivanja, poverenja i saradnje. Borisov dolazi sutra u Beograd i to je još jedan dokaz bliskih veza Srbije i Bugarske i pokazatelj koliko drugačiju sliku danas region daje celoj Evropi - zaključila je Brnabić.

Premijerka Srbije juče je došla u Bugarsku gde se u okviru dvodnevne posete toj zemlji sastala sa izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom, kao i sa predsednikom bugarske vlade Bojkom ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Blic. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.