Summarize

Tokom Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2017 događaja, Qualcomm je objavio zvanične detalje o svom mobilnom čipsetu naredne generacije, pod nazivom Snapdragon 845. Novi Snapdragon 845 ima osam CPU jezgara i osveženi Adreno 630 grafički procesor, zajedno sa Spectra 280 image signal procesorom (ISP). Novi Spectra 280 ISP će omogućiti Ultra HD premium video snimanje do 4K 60FPS.   Qualcomm je tokom prezentacije dosta pažnje posvetio XR (extended reality) i AI (artificial intelligence) segmentima čipseta. AI je sve više prihvaćen u industriji, a sa Snapdragon 845 modelom Qualcomm je dostigao svoju treću generaciju mobilne AI platforme, koju je započeo sa Snapdragon 820 modelom. Programeri će imati pristup specifičnim jezgrima na čipsetu, gde mogu da koriste kapacitete Hexagon 683 DSP-a, GPU-a, ili Kryo-baziranog CPU-a. Sigurnost je još jedan segment gde je Qualcomm načinio poboljšanja. Kompanija je u Snapdragon 845 dodala odvojeni "Secure Processing Unit" koji ima svoj procesor i odvojen je od ostatka čipseta, što ga čini nemogućim za hakovanje. Budući telefoni sa senzorom otiska prsta ili skenerom oka će biti mnogo sigurniji jer će njima upravljati Secure Processing Unit, a koristiće se za mobilna plaćanja, tranzit i sigurnost SIM kartica.

Kada su konekcione opcije u pitanju, Snapdragon 845 ima ugrađen gigabitni LTE modem druge generacije - Snapdragon X20. Modem nudi za 20% bolje performanse u odnosu na najbolje brzine koje isporučuje X16 modem na Snapdragon 835 čipu. Tu je i podrška za five-carrier agregaciju. Kada su same performanse u pitanju, Snapdragon 845 je za oko 25-30 procenata brži od Snapdragon 835 modela. Tu su četiri jezgra za performanse, koja obavljaju zadatke pod visokim opterećenjem, a podržavaju ih četiri efikasna jezgra, koja pružaju ceo dan rada sa jednim punjenjem baterije. Prva četiri jezgra nude radni takt od 2.8GHz, dok efikasna jezgra rade na 1.8GHz. Takođe, 845 model je za 30% efikasniji od 835 modela.Na kraju, kada je dostupnost u pitanju, Qualcomm Snapdragon 845 se očekuje u prvom delu 2018. godine, pa se Samsung Galaxy S9 sa novim čipom možda pojavi već tokom marta-aprila naredne godine.Izvor: TweakTown

...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Benchmark. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.