Summarize

Prema novom zakonu oko koga će se raspravljati krajem ove nedelje u Velikoj Britaniji, deci mlađoj od 13 godina će biti zabranjen pristup Facebook i Twitter socijalnim mrežama, kako bi ih zaštitili od medijskog zlostavljanja.

Prema izveštaju The Telegraph-a, zakon o zaštiti podataka će utvrditi starosnu granicu na osnovu koje će deca moći da kreiraju naloge na socijalnim mrežama. Međutim, ovaj predlog verovatno neće dobiti podršku nekih stranaka koje insistiraju da kompanije moraju da adaptiraju svoje veb stranice mlađim korisnicima.

Ovaj potez je donet od strane ministra unutrašnjih poslova Amber Rud, koja će u Vašingtonu održati sastanak sa predstavnicima kompanija kao što su Google, Facebook i Microsoft.

BBC navodi da policija mesečno uhapsi 400 osoba zbog neprikladnih dečijih slika, te da je trenutno preko 500 dece zaštićeno od strane onlajn eksploatacije. 

Izvor: Firstpost

...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Benchmark. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.