Summarize

Ilustracija: M. Milanković

Trojca mladića - N. B. (21) N. I. (21) i M. K. (21), u noći između subote i nedelje su se u centru Kladova sukobili sa N. Đ. (42), radnikom obezbeđenja jednog kluba, nakon čega su se suprotstavili patroli policije.

Nekoliko sati kasnije, nakon što su se našli na slobodi, N. I. i M. K. su provalili u kuću svoga poznanika L. O. (21) i njega i njegovog oca brutalno pretukli jer im mladić nije pomogao u tuči s radnikom obezbeđenja. Epilog je da su osumnjičeni mladići nakon privođenja sklopili sporazum o priznanju krivice, pa su N. I. i M. K. uplatili novac u dobrotvorne svrhe, a za uzvrat su dobili samo uslovnu kaznu.

Naš sagovornik upućen u slučaj napominje da su ti mladići i verbalno napali, pretili i vređali policajce koji su intervenisali.

On ističe da se malim kaznama zbog napada na policajce obezvređuje policijski posao i šalje slika da svako može nekažnjeno da vređa i napadne uniiformisanog pripadnika MUP-a, bez ikakvih konsekvenci. Ako se na to doda i činjenica da su osumnjičeni momci provalili u dom svog prijatelja i njegovog oca i njega pretukli, a prošli sa minimalnom kaznom, postavlja se pitanje kakva se poruka šalje javnosti. Povod za tuču sa radnikom obezbeđenja N. Đ. je osveta, jer je N. I. tokom tuče u decembru 2016. godine sa drugim radnikom obezbeđenja ostao bez oka.

- Te noći su se sukobili sa radnikom obezbeđenja N. Đ., pa je intervenisala i policija i sprečila veću tragediju. Po dolasku policije, prema izjavama svedoka tuče, N. I. se isprečio ispred njih, vrađajući ih i omalovažavajući. On je stao u gard i činilo se da će sukob nastaviti i sa policajcima, međutim, oni su ga upozorili i smirili. Nakon uviđaja, svi vinovnici tuče su odvezeni u Hitnu službu, gde su N. I. i M. K. nastavili da vređaju i napadaju policajce. U toj tuči teške povrede su zadobili N. Đ. i M. K. - kaže izvor i dodaje da je odlučeno je da postupak ide redovnim putem.

Ilustracija: M. Milanković ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Alo. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.