Summarize

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21. oktobra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograd. Nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort.

The Last Resort je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još osamdesetih godina – jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu.

Svoju priču koja još traje započeli su 1980, a ime su bendu dali po tada popularnoj skinhed prodavnici u Londonu koja je postala simbol ovog pokreta i životnog stila britanskih pankera. Dve godine kasnije izdali su album "A Way of Life – Skinhead Anthems", a tokom godina objavili su još četiri albuma i nekoliko kompilacija. Trenutno snimaju novi album i kažu da se nadaju da će uspeti da i na njemu ožive pravu street Oi energiju po kojoj su i poznati, a nagoveštavaju i da će se u narednom periodu snimati još neki video spot. Nedavno su nastupali na Rebellion festivalu, učestvovali su u memorijalnom koncertu posvećenom Mikiju Ficu (Mickey Fitz), a od nastupa koji ih očekuju u narednim mesecima, sa zadovoljstvom izdvajaju i ponovni dolazak u Beograd! "Poslednji put kada smo bili tamo, svirali smo na brodu...koji, srećom, nije plovio, pa niko nije dobio morsku bolest",prisećaju se momci i dodaju: "Sigurni smo da će to biti super koncert i da ćemo se dobro provesti“.

Roi, JJ, Mik i Beef obećavaju veče puno prave, iskrene, sirove punk Oi energije.

Pored ovog legendarnog britanskog benda, nastupiće i domaći bendovi Birtija, Drink or Die, Cepeni ćunci, Štab i Žuta minuta. Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1890 dinara.

...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta N1 info. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.