Summarize

Palili Novosti u centru Zagreba, Foto: Tanjug/Hina

"Ako je neko kupio te novine, ima pravo i da ih spali, samo da pazi da se nešto ne zapali", rekla je ona za zagrebačku N1 tv.

Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava juče je drugi put za deset dana palio nedeljnik "Novosti" u centru Zagreba, uz optužbe da taj mediji širi mržnju i zahtevom vladi da prestane da finansira njegov izlaženje.

Kao i prethodnog puta, i jučerašnje spaljivanje praćeno je mnogobrojnim pretnjama novinarima tog nedeljnika.

"Novosti toliko šire govor mržnje da se u normalnoj državi to ne bi uopšte finansiralo... U normalnim, demokratskim državama, u Kanadi, to se radilo, palile su se novine", dodala je Tomašić.

O slučaju paljenja "Novosti" i pretnji novinarima danas se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo koje "osudjuje ponovno javno spaljivanje primeraka nedeljnika 'Novosti' i zahteva jašan stav pemijera Andreja Plenkovića o pretnjama novinarima".

Palili Novosti u centru Zagreba, Foto: Tanjug/Hina ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Alo. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.