Summarize

Francuski premijer Eduar Filip danas bi trebalo da podnese ostavku pre "tehničke rekonstrukcije" vlade, najavio je portparol vlade Kristof Kastaner.

Kastaner je za radio RTL rekao da očekuje da će "premijer u toku dana, u narednim satima, podneti ostavku", što je simboličan i očekivan potez posle izbora.

Sastav nove vlade biće saopšten narednih dana.

Makronova Republika u pokretu eliminisala je tradicionalne stranke, levicu i desnicu, i sada ima odrešene ruke da sprovede ranije obećane reforme.

Republika u pokretu i njen saveznik, centristički Modem, imaće između 355 i 403 od 577 mesta u parlamentu, dok je za apsolutnu većinu neophodno 289 poslanika, naveli su instituti za istraživanje javnog mnjenja.

Kastaner nije želeo da kaže da li će ministri za koje se sumnjalo da su povezivani sa korupcionaškim aferama ostati u ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta RTS. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.