Summarize

"Neću glasati za", rekao je Dragan Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, Marković je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose".

Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS jošš nije razgovarao o stavu po pitanju podrške mandatarki za sastav vlade.

Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Vučiću time što neće glasati za Brnabić, Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali smatra da "nije takav nivo njihove odluke".

"Ali, mora se voditi računa o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko će biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politički odnosi, nego što je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu - da je reč o predlogu Aleksandra Vučića i da to nije pitanje samo Ana Brnabić", rekoa je Dačić.

Treba, smatra on, naći rešenje tako da koalicija ostane zajedno i da se očuva politička stabilnost u Srbiji. ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta RTS. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.