Summarize

Kompanije Napred razvoj, Napred, Jopag AG i Montinvest propertis i Dobroslav Bojović objavili su nameru preuzimanja dva zavisna preduzeća beogradskog Energoprojekta - Energoprojet Entel i Energoprojekt Garant. Ta povezana lica su u petak objavila i nameru da preuzmu 64,68 odsto akcija Egoproprojekt holdinga.

Obaveza ponuđača je da u roku od 15 dana podnese zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje akcija Energoprojekta.

Komisija je, kako je objavio Blic, u postupku vanrednog nadzora utvrdila da su Dobrosav Bojović, vlasnik firme Napred razvoj, i lica povezana s njim skriveni kupac 5,81 odsto akcija Energoprojekt holdinga.

Postupka vanrednog nadzora je pokrenut na zahtev uprave Energoprojekta koja je sumnjala da su Bojović i povezana lica na Beogradskoj berzi kupili više od 25 odsto akacija Energoprojekta, a da nisu dali ponudu za preuzimanje preostalih akcija, na šta ih obavezuje zakon.

Tim povezanim licima je Komisija oduzela pravo glasa na osnovu vlasništva nad akcijama Energoprojekta.

Skupština akcionara Energoprojekta je u petak izglasala poverenje sadašnjoj upravi kompanije.

Generalni direktor Energoprojekt holdinga Vladimir Milovanović smatra da mali akcionari treba da sačekaju sa eventualnom prodajom svojih akcija dok tužilaštvo i sud ne završe započete postupke kojima se utvrđuje da li su akcije te kompanije kupovane nezakonito.

Republika Srbije je vlasnik 33,58 akcija Energoprojekta, Napred razvoj poseduje 24,38 odsto udela a Montinvest propertis 5,1 ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta N1 info. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.