Summarize

Na tribini su danas neki aktivisti otkrili da je njihovo seksualno opredeljenje drugačije od većinskog, čime su hteli da ohrabre mlade LGBT da svojoj okolini i samima sebi otkriju ko su, jer to "nije ništa strašno".

Aktivistkinja Helena Vuković je rekla da to nije lako, ali, ipak, poručila je da "treba uzeti svoj život u svoje ruke".

- Treba osnažiti mlade - kazala je Helena, ipak konstatujući da su oni danas hrabriji nego pre, kada su se javno deklarisali većinom "profesionalni gejevi i lezbejke koji od toga žive".

Osnivač "As centra", Đurica Stankov pozvao je na solidarnost LGBT populacije, jer će ih opšta populacija tako bolje i lakše prihvatiti.

- Nisam htela da ostanem i da živim u svoja četiri zida - rekla je aktivistkinja Anđela Čeh i istakla da joj je život lakši od kada je sebi i drugima priznala da je lezbejka.

Na tribiniu su prikazani promotivni video-spotovi kampanje "Biće bolje", u kojoj su, pored LGBT aktivista, učestvovale i podršku dale mnoge ličnosti poput pevačice Jelene Karleuše i Ane Bekute.

Svi koji to žele, iz koje god populacije, i dalje mogu postaviti svoj kratak snimak i poruku na Jutjub kanalu kampanje "Biće bolje".

Kampanju "Biće bolje" pokrenuli su organizacija "Loud & Queer", Inicijativa za demokratsku tranziciju i Kancelarija Vlade Srbije za ljudska i manjinska ...


Napomena: Stavovi izrečeni u ovoj vesti nisu stavovi sajta Reporter.rs. Vest je programski i automatski preuzeta sa sajta Blic. Ukoliko smatrate da je ova vest uvredljiva i da narušava privatnost ili prava neke osobe ili nečija autorska prava, molimo Vas da je prijavite i mi ćemo je ukloniti.